Hoe werkt Fibrofalk?

Fibrofalk wordt gemaakt van psyllium, het zaad van Plantago Ovata. Dit plantaardige product bevat zogenaamde zwelmiddelen, ook wel bulkvormende middelen genoemd.

Psyllium bevat zowel veel vezels als slijmvormende elementen. De laxerende eigenschappen ervan zijn te danken aan het zwellen van de zaadomhulsels wanneer ze in contact komen met water. De zo gevormde gelachtige massa houdt de ontlasting zacht en vochtig. De onverteerbare voedingsvezel verhoogt bovendien het stoelgangvolume, waardoor de darmen worden aangezet tot samentrekken. De stoelgang wordt op een natuurlijke manier uitgescheiden.

De wateroplosbare voedingsvezels in Fibrofalk vergroten en verbeteren ook de darmflora zodat uw afweersysteem wordt versterkt. Een goede bacteriële flora helpt ons lichaam fit en gezond te houden.

Fibrofalk reguleert de darmfunctie, maar forceert de stoelgang niet.

Glazen

De kwaliteit van het bulkvormend middel wordt gemeten aan de hand van de hoogte van het bulkgetal, oftewel het aantal maal dat het zijn gewicht in water bindt. Psyllium wordt gekenmerkt door een sterk bindingsvermogen aan water.